Kuidas valida edukat personalijuhtimise HR-strateegiat

16.10.2023 12:35:09

Ettevõtte väärtus seisneb selle töötajates. Ettevõte on täpselt nii tugev kui nende töötajad, kuid sama oluline on neid töötajaid ka hallata. Personaliosakond on ettevõtte üks olulisemaid allüksusi, mis tegeleb kvaliteetsete töötajate leidmise, säilitamise ning haldamisega. Et kõik sujuks libedalt, on sama oluline hea HR strateegia. Vaatame efektiivseid personali haldusstrateegiaid, mille seast teie olukorrale sobiv leida:

  • Tulususe strateegia – suurendada kasu ja vähendada riske. Töötajate valik on oluline, nende töö kontrollitud ning eesmärgid on konkreetsed, töötajaid premeeritakse vastavalt nende teenustele. See strateegia sobib ettevõtetee, kelle administratiivstruktuur on arenenud.

  • Dünaamiline kasv – kesksel kohal on ettevõtte protsesside kontroll ja pidev analüüs. Eesmärk on, et töötajad kohaneks kiirelt muutustega, oleks head meeskonnatöös ning valmis riskima.

  • Ettevõtlusstrateegia – eeldab kõrgeid finantsriske, et ettevõtte eesmärke võimalikult kiiresti realiseerida. HR-spetsialistide eesmärk on siin leida algatusvõimelisi ning uuenduslikke töötajaid, kes jääks muutuvates oludes paindlikuks.

  • Likvidatsioonistrateegia – vähendab äri efektiivsuse alanemise negatiivset mõju. Eesmärk on äri hetkevajaduste rahuldamine ja ettevõtte säilitamine. Personalikulusid vähendatakse, töötajate otsing jääb tagaplaanile, kuid HR võib töötajaid ümber õpetada.

  • Tsüklistrateegia – seda kasutatakse ettevõtte probleemide lahendamiseks ning tingimuste loomiseks edasiseks kasvuks. Ettevõttesse jäetakse vaid kõige väärtuslikumad töötajad. Hinnatakse neid töötajaid, kes on valmis lisakohustusi võtma.

Kaaluge, milline strateegia teie ettevõtte hetkeolukorraga kõige paremini sobib, need on toimivad strateegiad, mis aitavad teie äri edendada.

CV PARTNER