Tõhusa töötajate hindamissüsteemi väljatöötamine

11.10.2023 22:40:37

Tööturu tendentsid ja trendid. (Mis toimub tööturul, milliseid trende kasutavad HR-agentuurid jne.)

 


Tööturul toimuvate muutuste kohta alati teadlik olla on oluline, ning järgnevalt on toodud mõned hiljutised tööturu peamised suundumused ja trendid:

Hübriidne töökorraldus: COVID-19 pandeemia kiirendas üleminekut hübriidsele töökorraldusele, kus töötajad saavad vaheldumisi töötada nii kodus kui ka kontoris. See on loonud uusi väljakutseid ja võimalusi personalijuhtimisele, mis on seotud meeskondade kaugjuhtimisega ja tõhusa suhtluse tagamisega.

Digitaalne ümberkujundamine: Enamus tööstusharusid jätkavad digitaalsete tehnoloogiate integreerimist oma äriprotsessidesse. See nõuab IT-spetsialistide, digitaalse turunduse, andmeanalüütika ja muude tehniliste valdkondade oskuste olemasolu. Personalibürood otsivad viise selliste spetsialistide kaasamiseks ja hindamiseks.

Tulevikku suunatud oskused: Tehisintellekti, automatiseerimise ja uute tehnoloogiate areng muudab oskuste nõudlust. Loomingulisus, analüütiline mõtlemine, kiire õppimis- ja kohanemisvõime muutuvad oluliseks. Personalibürood seisavad silmitsi ülesandega leida kandidaate, kellel on sellised universaalsed oskused.

Suhtlemisoskuste arendamine: Suhtlemisoskuste olulisus ainult suureneb. Nendeks oskusteks on konfliktide lahendamine, empaatia, koostöö ja muu. Need on kriitilised efektiivseks suhtlemiseks mitmekultuurilistes ja hajutatud meeskondades.

Elukestev õpe: Kiire tehnoloogiline areng ja muutused ärivaldkonnas muudavad pideva õppe vajalikuks. Töötajad peavad pidevalt täiendama oma oskusi, ning see loob uusi võimalusi personalibüroodele hariduse ja arengu valdkonnas.

Mitmekesisus ja kaasatus: Ettevõtted mõistavad üha enam, kui oluline on luua mitmekesine ja kaasav töökeskkond, et ligi meelitada ja hoida talendikaid töötajaid. Personalibürood töötavad aktiivselt selle nimel, et leida kandidaate erinevatest kultuuridest, soost, vanusegruppidest ja taustadest.

Kaugtööjõu värbamine: Tänu kaugvestluste ja kandidaatide hindamise kaugtehnoloogiatele saavad personalibürood ligi meelitada talente kogu maailmast, füüsilistest piirangutest sõltumata.

Värbamisprotsesside automatiseerimine: Tehisintellekti ja automatiseeritud süsteemide kasutamine võimaldab kiirendada ja optimeerida värbamisprotsesse ning parandada värbamise kvaliteeti.

Emotsionaalne heaolu: Hoolitsemine töötajate psühholoogilise ja emotsionaalse heaolu eest muutub paljude ettevõtete jaoks prioriteediks. Personalibürood arendavad toetusprogramme ning püüavad luua tingimusi tervisliku ja produktiivse töökeskkonna jaoks.

Vabakutseliste arvu kasv: Kasvab vabakutseliste ja spetsialistide arv, kes pakuvad oma teenuseid projektipõhiselt. See avab ettevõtetele uusi võimalusi spetsialistide palkamiseks konkreetseteks ülesanneteks.


Need suundumused moodustavad vaid osa muutustest, mis tööturul toimuvad. Personalibürood ja ettevõtted peavad suutma neile muutustele kohaneda, et edukalt meelitada ja hoida andekaid töötajaid.



CV PARTNER